ROV (Frans)

Frans studeerde muziek, techniek en onderwijs. Hij is als technische, muzikale en creatieve duizendpoot betrokken bij diverse projecten.

Knopjes, kabels, effectpedalen, (mini)synthesizers, samplers, vocoders, microfoons, drumcomputers maken in BRODROV deel uit van zijn instrumentarium en speelwereld.

Hij is professor vingerdrummen en construeert groovende baspatronen, subtiele sounds, melancholische zanglijnen en solo’s. Zijn samenspel in BRODROV met HubertuZ beschouwt hij als een muzikaal avontuur. Zijn belangrijkste doel hierbij is de totstandkoming van een authentiek en muzikaal klankenspectrum. In de studio werkt hij met geavanceerde apparatuur en laptops maar live speelt hij het liefst met ‘hands on’ apparaten en instrumenten. Voor elk optreden kiest hij welke instrumenten en apparaten het meest geschikt zijn.

Hij experimenteert tevens met zelfgebouwde en ontworpen lichtkasten. Tijdens optredens wordt gebruik gemaakt van mini camera’s en old skool videomixers om de optredens visueel te ondersteunen.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Advertenties